Werkwijze begeleiding

Werkwijze

Aanmelding
De aanmelding vindt plaats via de mail of telefoon. Maar dan heb je mij nog niet ontmoet en dat kan spannend zijn. Zeker voor hooggevoelige kinderen. Dit begrijp ik erg goed en hier houd ik rekening mee. Daarom wordt er nooit abrupt met een traject gestart.

Kinderen en tieners
Na een kort eerste contact per telefoon of via de mail, plannen we een intakegesprek. In dit gesprek kun je, als ouder, je vraag en doel verduidelijken. Tijdens of na het gesprek plannen we het vervolg. Naast de informatie uit het intakegesprek geven de eerste paar sessies met je kind mij een goed beeld van wie jullie kind is en wat hij/zij nodig heeft. In een oudergesprek dat volgt bespreek ik mijn observaties en kunnen we samen besluiten hoe het traject verder zal verlopen.

Vrouwen
Na een eerste contact per telefoon of via de mail, plannen we een intakegesprek. Dit gesprek heeft als doel om elkaar beter te leren kennen en om de hulpvraag goed in beeld te krijgen. We bespreken samen waar je tegenaan loopt en wat je zou willen bereiken. Op basis hiervan stellen we doelen op en plannen we een aantal vervolgsessies.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek (20 min)*
Soms is het fijn om mij eerst even te ontmoeten of (telefonisch/via skype) te spreken voordat je een traject instapt. Het kennismakingsgesprek betreft een kort moment van hooguit 20 minuten met als doel om elkaar te leren kennen. Ik kan iets vertellen over hoe ik werk en met welke materialen. Het is niet de bedoeling om dieper op klachten in te gaan tijdens dit gesprek.
Mocht je na de kennismaking besluiten om een traject te starten, dan kan het intakegesprek eventueel direct daarna plaatsvinden (in overleg).
*Geldt niet voor cliënten van Het Torenkamertje.