Ontprikkelgids voor kids

Deze gids is voor (hooggevoelige) kinderen. Het reikt méér dan 45 tips en ideeën aan om te ontprikkelen.

Herken jij die momenten dat je hoofd helemaal vol zit? Of dat er zoveel geluid of bewegingen om je heen zijn, dat je daar het liefst weg zou gaan? Je bent niet de enige! Veel kinderen raken wel eens overprikkeld. De een wat sneller dan de ander. Gelukkig gaat dit altijd weer over en zijn er veel tips en ideeën om hiermee om te gaan. In deze ontprikkelgids staan er zelfs méér dan 45! Ga op een leuke manier op zoek naar de beste ontprikkelideeën die bij jou passen.
Geschikt voor rustzoekende en prikkelzoekende (hooggevoelige) kinderen van 7-12 jaar.
Klik HIER voor het boek in kleur.
Klik HIER voor het boek in zwart-wit.
Leuk om te weten is dat het boek dat je ontvangt speciaal voor jou gedrukt wordt!

Downloads bij ‘Ontprikkelgids voor kids’

Werkblad – tekenen met dobbelstenen

Werkblad – haren blazen

Werkblad – overprikkeling in beeld

Werkblad – stekels slepen

Extra ideeën

Bastenboek maken


Recensies en reacties

“Deze gids zit vol met oefeningen en activiteiten die jouw kind thuis kan doen. Wat ik er het mooie aan vind is dat de oefeningen ook bijdragen aan het kalmeren van het systeem van jouw kind. Je kan ze preventief inzetten, om te voorkomen dat stress oploopt en in het moment dat er al stress is. Er zitten sowieso meerdere oefeningen in die jouw kind leuk zal vinden. Overigens zijn lang niet alle oefeningen ‘nieuw’, nee, sommige ervan zul je al kennen of zelfs al inzetten. Evengoed is het waardevol om te weten dat deze activiteiten niet alleen leuk zijn, maar ook ontprikkelend werken. Het helpt je hiermee ook om bepaalde vertrouwde activiteiten vaker en doelbewuster in te zetten.” J.Koelink (bol.com)

Wil jij ook vertellen wat je van het boek vond? Dat kan hieronder!
P.S. Houd er rekening mee dat je reactie niet direct op de website staat.

3 comments

 1. Jien says:

  Is het geschikt voor een gevoelig meisje van 4 jaar, wat een echte denker is, in haar klas groep 1/2, juist met de oudere kindjes van groep 2 speelt?
  Ze kan wel onder de indruk zijn van een spannend verloop in een boek, soms zelfs zo dat ze zelf beslist dat het boek nog een tijdje in de kast mag liggen omdat ze het nog te spannend vindt.

  • Het kleine egeltje says:

   Bedankt voor je vraag.
   Ik begrijp heel goed dat sommige verhalen heel spannend kunnen zijn voor gevoelige kinderen! Daar zal je met dit boekje (ontprikkelgids voor kids) geen last van hebben, want het geeft alleen tips en ideeën. Het is dus geen verhaal.
   Omdat je dochter 4 jaar is zijn sommige ideeën wat te moeilijk denk ik, maar het merendeel kan gewoon gebruikt worden. Wel handig om er dan samen voor te gaan zitten 🙂
   Veel plezier met het boekje.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.