Kindertraining mindset

Gaat uw kind uitdagingen het liefst uit de weg? Voelt hij zich dom wanneer hij hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn? Mogelijk is er sprake van een vaste mindset bij uw kind.

Het kleine egeltje biedt een training aan waarbij er gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een groeimindset.  Er wordt gebruik gemaakt van een werkboek waarbij 2 robots (Fixie en Growie) uitleg geven over mindset.

Wat is mindset?
De term mindset staat voor de manier waarop iemand denkt over zijn intelligentie, talenten en kwaliteiten. Je kunt een vaste mindset hebben of een groeimindset. Bij een vaste mindset geloof je dat je eigenschappen vaststaan. Je bent ergens goed in of niet. Bij een groeimindset geloof je daarentegen dat je jezelf kan verbeteren en ontwikkelen. Professor Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren*.

Tijdsduur training
Deze training bestaat uit 7 individuele lessen van 45-60 minuten.

Inhoud training
Door middel van afwisselende en creatieve opdrachten leert uw kind hoe hij/zij kan leren denken zoals Growie (groeimindset) en hoe hij/zij dit kan inzetten bij het werken aan zijn of haar eigen doelen. Thema’s die o.a. aanbod komen zijn: intelligentie, kwaliteiten, uitdagingen, fouten, leren en doorzettingsvermogen.

Hoogbegaafde (hooggevoelige) kinderen en mindset
Ongeveer 2/3 van de hoogbegaafde kinderen is ook hooggevoelig. Bij hoogbegaafde kinderen is er relatief vaak sprake van een vaste mindset. Dit kan zich o.a. zo ontwikkeld hebben doordat ze: 1) veel geprezen zijn om hun (intellectuele) vaardigheden, 2) nergens moeite voor hoeven te doen, en daardoor weinig ervaring opdoen met fouten maken en doorzettingsvermogen, 3) een kritische/perfectionistische houding hebben naar zichzelf. Door deze vaste mindset kunnen ze het vreselijk vinden om verrijkingsopdrachten te maken of aan een opdracht te beginnen die ze niet kennen. Ze kunnen zich ook heel dom voelen als iets niet in een keer lukt of als ze ergens een onvoldoende voor halen.Voor deze kinderen is het belangrijk om hulp te krijgen bij het veranderen van een vaste mindset naar een groeimindset.

Kortom:
– 7 lessen van 45-60 minuten
– individueel
– voor kinderen van 7 tot 12 jaar met een vaste mindset

Ervaringen
“Ik voelde me begrepen en heb leren denken zoals Growie”. (Meisje, 7 jaar)

Kosten
Klik hier.

*bron: www.hettalentenlab.nl