Het kleine egeltje is overprikkeld

Het kleine egeltje is overprikkeld
Lees- & Kleurboek

Dit boek gaat over het kleine egeltje Emèl. Hij woont in het Beukenbos en is hooggevoelig. Op een dag krijgt Emèl een brief. Hij mag op zoek gaan naar een schat! Samen met zijn vrienden Konijn en Muis gaat hij op pad. Door de dingen die ze meemaken komen zijn stekels steeds voller te zitten met blaadjes, besjes en beukennootjes. Hij draagt ze allemaal mee. Aan het eind van de dag voelt hij zich moe en overprikkeld… Samen met zijn moeder gaat hij op zoek naar antwoorden. Emèl leert hoe overprikkeling ontstaat, hoe dat voelt en hoe hij ermee om kan gaan.

Een leuk boek om samen te lezen met kinderen die meer willen weten over hooggevoeligheid en overprikkeling.

* Aan het eind van het boek staan vragen om samen te bespreken.
* De tekeningen in het boek zijn kleurplaten. Kleuren werkt ontspannend, waardoor dit boek ook op een praktische manier kan bijdragen aan het omgaan met overprikkeling.

Klik HIER om te bestellen.
Leuk om te weten is dat het boek dat je ontvangt speciaal voor jou gedrukt wordt!


Recensies en reacties

“Marit, wat een onwijs goed boek heb jij gemaakt en geschreven zeg! Jeetje, ik ben echt wel een beetje onder de indruk! (..) Wat mij betreft een van de betere hsp-kinderboeken.
(Josja Koelink, HSP-coach de Maskerbloem, via facebook)

Wil jij ook vertellen wat je van het boek vond? Dat kan hieronder!
P.S. Houd er rekening mee dat je reactie niet direct op de website staat.

3 comments

  1. Janine en Levi says:

    We zijn al voor de tweede keer in een week dit heerlijke boekje aan het lezen, ons zoontje van vijf vindt het zo leuk dat het herkenbaar is (“hij is ook hooggevoelig, net als ik!”) en vond het ook erg leuk dat hij erin mocht kleuren, direct druk aan de slag gegaan. Erg nuttig om ook aan de slag te gaan met de vragen die achterin staan!

  2. Ellen says:

    Wat een leuk en eenvoudig te begrijpen boekje over hooggevoeligheid. Het geeft herkenning, inzicht én mogelijke oplossingen waar kinderen echt iets aan hebben.

  3. Karlijn says:

    Ik heb mijn dochtertje anna gisteren je boekje voorgelezen en ze is helemaal weg van je tekeningen en het verhaal! Top we hebben veel nagepraat samen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.