Faalangsttraining

Faalangst is heel vervelend! Je moet bijvoorbeeld een toets maken op school en je hebt er goed voor geleerd. Maar op het moment dat je de toets voor je hebt liggen, weet je het niet meer.. Je raakt in paniek of wordt heel verdrietig. Gelukkig is er iets aan te doen! Het kleine egeltje biedt een training aan die je kan helpen om je faalangst te verminderen. 

Wat is faalangst?
Faalangst is angst om te falen. Iedereen heeft dit wel eens. Je bent bezorgd, omdat je denkt dat iets je niet gaat lukken. Ook kan het zijn dat je bang bent om tekort te schieten en niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen van jezelf of anderen. Maar wanneer deze angst je blokkeert of niet realistisch is, dan heb je last van faalangst.

Tijdsduur training
Deze training bestaat uit 10 individuele lessen van 45-60 minuten.
In aparte sessies kunnen ouders informatie en handvatten ontvangen wanneer zij dit willen.

Inhoud training
Aan de hand van oefeningen worden verschillende vaardigheden en technieken geleerd die kinderen helpen om te gaan met faalangstige gevoelens. De oefeningen hebben betrekking op het herkennen van gevoelens, lichamelijke reacties (spanning/ontspanning), de rol van gedachten op je gedrag, exposure, aangeleerde hulpeloosheid en een aantal sociale vaardigheden (assertiviteit, omgaan met complimenten).

Kortom:
– 10 lessen van 45-60 minuten
– individueel
– voor kinderen van 9 tot 12 jaar met faalangst

Kosten
Klik hier.