Kennismaking hooggevoeligheid

Als hsp-psycholoog en ervaringsdeskundige heb ik een module ontwikkeld, waarbij er kennisgemaakt kan worden met hooggevoeligheid. Heel vaak hoor ik namelijk dat cliënten zich anders voelen en zichzelf niet begrijpen. Dit kan leiden tot verdriet, boosheid of onzekerheid. Het doel van deze module is om hooggevoeligheid beter te begrijpen, de positieve kanten ervan te ontdekken en handvatten krijgen om ermee om te leren gaan. 

Wat is hooggevoeligheid?
Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we ‘Hooggevoelig’ of ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’. Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa’s of harde muziek, kan voor HSP’s al snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels.

Voor wie?
Deze module is beschikbaar voor kinderen, tieners, en vrouwen. De inhoud en opbouw van de modules is aangepast aan de leeftijd. Klik op één van de onderstaande buttons voor meer informatie.

.

.