Kennismaking hooggevoeligheid

Als hsp-psycholoog en ervaringsdeskundige heb ik een module voor hooggevoelige kinderen en tieners ontwikkeld. Het doel hiervan is dat uw kind zichzelf en zijn/haar hooggevoeligheid beter leert begrijpen en ermee om weet te gaan. 

Wat is hoogsensitiviteit?
Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we ‘Hooggevoelig’ of ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’. Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa’s of harde muziek, kan voor HSP’s al snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels.

Wanneer deze module?
Wanneer uw hooggevoelige kind:
-zich anders voelt
-meer wil weten over hooggevoeligheid
-wil leren omgaan met spanning/gevoeligheid

Tijdsduur module
Deze module bestaat uit 4 à 5 lessen van 45-60 minuten.

Inhoud module
Samen met uw kind ga ik aan de slag met verschillende onderwerpen. Uw kind leert bijvoorbeeld wat spanning is, hoe hij/zij stress bij zichzelf kan herkennen, hoe je ontspannen kunt, en hoe positieve gedachten kunnen helpen om je fijn te voelen. Na elke sessie krijgt uw kind korte opdrachtjes/spelletjes mee om thuis mee aan de slag te gaan. Alleen of samen met u.

Les 1: uitleg (eigen) hooggevoeligheid
Les 2: zintuigen
Les 3: stress en overprikkeling
Les 4: gedachten

Onderscheidend
Deze training is onderscheidend van veel andere hsp-trainingen doordat er NIET gewerkt wordt met aura’s, auratuintjes, yoga-oefeningen, zelfhypnose, etc.

Kortom:
– 4 à 5 lessen van 45-60 minuten
– individueel
– voor kinderen vanaf 7 jaar die hoogsensitief zijn

Kosten
Klik hier.