Over mij

Mijn naam is Marit Goessens en ik ben (kinder- & jeugd) psycholoog. Mijn specialisatie ligt op het gebied van hooggevoeligheid. Ik ben betrokken bij Het Torenkamertje in Wageningen. Daar voer ik psycho-diagnostisch onderzoek uit, zoals intelligentie-onderzoek. Ik kom bij dit werk veel hoogbegaafde kinderen tegen. Vaak zijn ze ook (hoog)gevoelig van aard.

Naast psycholoog ben ik ook auteur. Ik heb nu meer dan vijf boeken op mijn naam staan. Eén daarvan (Handboek bij burn-out) heb ik geschreven naar aanleiding van mijn eigen burn-out. Door mijn burn-out ben ik gaan nadenken over mijn leven, werk en passies. Daaruit is Het kleine egeltje ontstaan.

In mijn werk bij Het kleine egeltje wil ik, als psycholoog, bewust aandacht besteden aan hooggevoeligheid. Dit kan in verschillende vormen, zoals trainingen, lezingen, gesprekken, etc. Maar ook tijdens de onderzoeken die ik afneem. In regulier psychologisch onderzoek wordt HSP vaak niet meegenomen, omdat het geen stoornis is. Het is een karaktertrek. Toch heb ik tijdens mijn werk met kinderen gemerkt dat het goed is om hier oog voor te hebben.