Boeken

Hieronder staat een overzicht van alle boeken die ik geschreven heb. Wil je er één of meerdere bestellen? Doe dit dan via de webshop. Dank je wel!

Waardevol hooggevoelig – in relatie met God, jezelf en de ander

God heeft ongeveer 20% van de mensen hooggevoelig geschapen. Dit boek geeft gegronde informatie over deze eigenschap én betrekt de Bijbel hierbij. De waarde van hooggevoeligheid wordt beschreven in relatie met God, jezelf en anderen. Ook wordt er aandacht besteed aan de uitdagingen die deze eigenschap met zich meebrengt.

Marit Goessens heeft dit boek geschreven vanuit haar professie als psychologe en haar ervaring met hooggevoeligheid. Ervaringen van andere hooggevoelige mensen komen daarnaast volop aan bod. Het resultaat is een boek vol herkenning én erkenning voor hooggevoelige, christelijke mannen en vrouwen.

Bestellen kan hier.

Het kleine egeltje is onderprikkeld

Dit boek is speciaal voor kinderen die meer willen weten over onderprikkeling. Ze leren door het verhaal van het kleine egeltje Vieve hoe onderprikkeling kan ontstaan, hoe het zich uit en hoe je ermee om kunt gaan.

Dit boek gaat over het kleine egeltje Vieve. Ze gaat naar een nieuwe school en is heel enthousiast! Haar stekels tintelen ervan. Alles is nieuw en interessant. Ze heeft de tijd van haar leven. Maar na een tijdje merkt ze dat ze geen zin meer heeft om naar school te gaan. Het nieuwe is eraf en elke dag is bijna hetzelfde. Ze ligt onderuit op haar schoolbank en droomt weg. Ondertussen raakt ze steeds meer stekels kwijt. Op een dag heeft ze haast geen stekels meer.. wat is er toch aan de hand?

Een leuk boek om samen te lezen met kinderen die meer willen weten over onderprikkeling.
* Aan het eind van het boek staan vragen om samen te bespreken.
* Er worden meerdere oplossingen aangereikt.
* Geschikt voor ouders, leerkrachten en coaches.

Bestellen kan HIER.


Ontprikkelgids voor kids

Deze gids is voor (hooggevoelige) kinderen. Het reikt méér dan 45 tips en ideeën aan om te ontprikkelen.

Herken jij die momenten dat je hoofd helemaal vol zit? Of dat er zoveel geluid of bewegingen om je heen zijn, dat je daar het liefst weg zou gaan? Je bent niet de enige! Veel kinderen raken wel eens overprikkeld. De een wat sneller dan de ander. Gelukkig gaat dit altijd weer over en zijn er veel tips en ideeën om hiermee om te gaan. In deze ontprikkelgids staan er zelfs méér dan 45! Ga op een leuke manier op zoek naar de beste ontprikkelideeën die bij jou passen.
Geschikt voor rustzoekende en prikkelzoekende (hooggevoelige) kinderen van 7-12 jaar.
Klik HIER voor het boek in kleur.
Klik HIER voor het boek in zwart-wit.

Ontprikkelen (TIJDELIJK NIET TE BESTELLEN)

Dit boek is voor (hooggevoelige) tieners, die op zoek zijn naar handvatten om te ontprikkelen. Dit boekje reikt ideeën aan en geeft ruimte om van je af te schrijven.

Ben je op zoek naar manieren om te ontprikkelen? Dan is dit boek wat voor jou! De rode draad van het boek is dat je van je af gaat schrijven. Bijvoorbeeld wat je van de dag vond, wat je hebt meegemaakt of welke emoties je op het moment van schrijven bezighouden. Zo raak je ‘kwijt’ wat er in je omgaat. Dit is een mooie vorm van ontprikkelen (en verwerken).
Als aanvulling op het schrijven worden er volop tips en ideeën aangereikt. Er is geprobeerd om het zo afwisselend mogelijk te maken. Zo zijn er tips op veel verschillende gebieden en manieren, zoals zoeken, tellen, tekenen en herhalen. De opzet is creatief en ontspannen.
Een heerlijk boek om erbij te pakken wanneer je een drukke dag gehad hebt of overprikkeld bent!

Klik HIER om te bestellen.


Het kleine egeltje is hooggevoelig

Dit boek is speciaal voor kinderen (7-12 jaar) die meer willen weten over hooggevoeligheid. Het kleine egeltje Emèl legt uit wat hooggevoeligheid is en hoe je het bij jezelf kan herkennen.

Het kleine egeltje Emèl weet sinds kort dat hij hooggevoelig is. Hij voelde zich altijd een beetje anders, maar hij wist niet waardoor dit kwam. Op een feestje ontdekt hij het! Hij is hooggevoelig. In dit boek legt hij uit wat dat betekent en hoe waardevol het is om deze eigenschap te hebben. Ga samen met Emèl op onderzoek uit. Ben jij ook hooggevoelig?
Een leuk boek voor kinderen om hooggevoeligheid te leren kennen en te ontdekken of ze deze eigenschap zelf ook hebben.
Een must-have voor ouders, kindercoaches en leerkrachten. Ga op een ontspannen manier het gesprek aan over hooggevoeligheid.

Klik HIER om te bestellen.


 Het kleine egeltje is overprikkeld
Lees- & Kleurboek

Dit boek gaat over het kleine egeltje Emèl. Hij woont in het Beukenbos en is hooggevoelig. Op een dag krijgt Emèl een brief. Hij mag op zoek gaan naar een schat! Samen met zijn vrienden Konijn en Muis gaat hij op pad. Door de dingen die ze meemaken komen zijn stekels steeds voller te zitten met blaadjes, besjes en beukennootjes. Hij draagt ze allemaal mee. Aan het eind van de dag voelt hij zich moe en overprikkeld… Samen met zijn moeder gaat hij op zoek naar antwoorden. Emèl leert hoe overprikkeling ontstaat, hoe dat voelt en hoe hij ermee om kan gaan.

Een leuk boek om samen te lezen met kinderen die meer willen weten over hooggevoeligheid en overprikkeling.

* Aan het eind van het boek staan vragen om samen te bespreken.
* De tekeningen in het boek zijn kleurplaten. Kleuren werkt ontspannend, waardoor dit boek ook op een praktische manier kan bijdragen aan het omgaan met overprikkeling.

Klik HIER om te bestellen.


Handboek bij burn-out

Het lijkt je ineens te overkomen: een burn-out. Je hebt langere tijd te veel van jezelf gevraagd en op een dag kan je het allemaal niet meer opbrengen. Je lichaam wil niet meer, emotioneel ben je uit balans en geestelijk ben je op. Dat is heftig!

Dit boek is bedoeld om je tot steun te zijn tijdens je burn-out. Van begin tot einde. Het ondersteunt je enerzijds met relevante informatie over burn-out en anderzijds met tips en adviezen. Theorie en praktijk zijn op een mooie manier verweven, omdat de auteur het heeft geschreven op basis van haar eigen ervaring met burn-out en haar professie als psycholoog.

 -Speciaal voor als je nú in een burn-out zit
 -Geschreven vanuit christelijke overtuiging
 -Korte hoofdstukken
 -Relevante informatie en zelfreflectievragen
 -Bijbelse overdenkingen m.b.t. burn-out
 -Heel veel praktische tips

Bestellen kan HIER.
Klik hier om recensies te lezen.