Boeken

Ik heb het voorrecht gehad om in 2016 mijn eerste boek uit te geven bij Scholten Uitgeverij: Proclameren. Begin 2018 is een tweede boek van mij verschenen: Handboek bij burn-out. Najaar 2018 heb ik zelf een boek uitgegeven: Het kleine egeltje is overprikkeld. Begin 2019 kwam mijn vierde boek uit: Het kleine egeltje is hooggevoelig.

Hieronder kan je de achterflap van deze boeken vinden én drie teasers.  


Het kleine egeltje is hooggevoelig

Dit boek is speciaal voor kinderen (7-12 jaar) die meer willen weten over hooggevoeligheid. Het kleine egeltje Emèl legt uit wat hooggevoeligheid is en hoe je het bij jezelf kan herkennen.

Het kleine egeltje Emèl weet sinds kort dat hij hooggevoelig is. Hij voelde zich altijd een beetje anders, maar hij wist niet waardoor dit kwam. Op een feestje ontdekt hij het! Hij is hooggevoelig. In dit boek legt hij uit wat dat betekent en hoe waardevol het is om deze eigenschap te hebben. Ga samen met Emèl op onderzoek uit. Ben jij ook hooggevoelig?
Een leuk boek voor kinderen om hooggevoeligheid te leren kennen en te ontdekken of ze deze eigenschap zelf ook hebben.
Een must-have voor ouders, kindercoaches en leerkrachten. Ga op een ontspannen manier het gesprek aan over hooggevoeligheid.

Klik HIER om te bestellen.


 Het kleine egeltje is overprikkeld
Lees- & Kleurboek

Dit boek gaat over het kleine egeltje Emèl. Hij woont in het Beukenbos en is hooggevoelig. Op een dag krijgt Emèl een brief. Hij mag op zoek gaan naar een schat! Samen met zijn vrienden Konijn en Muis gaat hij op pad. Door de dingen die ze meemaken komen zijn stekels steeds voller te zitten met blaadjes, besjes en beukennootjes. Hij draagt ze allemaal mee. Aan het eind van de dag voelt hij zich moe en overprikkeld… Samen met zijn moeder gaat hij op zoek naar antwoorden. Emèl leert hoe overprikkeling ontstaat, hoe dat voelt en hoe hij ermee om kan gaan.

Een leuk boek om samen te lezen met kinderen die meer willen weten over hooggevoeligheid en overprikkeling.

* Aan het eind van het boek staan vragen om samen te bespreken.
* De tekeningen in het boek zijn kleurplaten. Kleuren werkt ontspannend, waardoor dit boek ook op een praktische manier kan bijdragen aan het omgaan met overprikkeling.

Klik HIER om te bestellen.

 


Handboek bij burn-out

Het lijkt je ineens te overkomen: een burn-out. Je hebt langere tijd te veel van jezelf gevraagd en op een dag kan je het allemaal niet meer opbrengen. Je lichaam wil niet meer, emotioneel ben je uit balans en geestelijk ben je op. Dat is heftig!

Dit boek is bedoeld om je tot steun te zijn tijdens je burn-out. Van begin tot einde. Het ondersteunt je enerzijds met relevante informatie over burn-out en anderzijds met tips en adviezen. Theorie en praktijk zijn op een mooie manier verweven, omdat de auteur het heeft geschreven op basis van haar eigen ervaring met burn-out en haar professie als psycholoog.

 -Speciaal voor als je nú in een burn-out zit
 -Geschreven vanuit christelijke overtuiging
 -Korte hoofdstukken
 -Relevante informatie en zelfreflectievragen
 -Bijbelse overdenkingen m.b.t. burn-out
 -Heel veel praktische tips

Klik HIER om te bestellen.


Proclameren

Verlang en zoek jij ernaar dat de Bijbel jou (meer) aanspreekt en steun geeft in je dagelijks leven? Ben je benieuwd naar wat God zegt over Zichzelf en jouw identiteit in Christus? Of misschien wil je weten wat de Bijbel zegt over bepaalde situaties? Dan is er goed nieuws!

In ‘Proclameren’ zijn teksten uit de Bijbel op een overzichtelijke manier waardoor je snel de beloften en uitspraken kan vinden waar je naar op zoek bent. Je wordt aangemoedigd om de woorden hardop uit te spreken, of te wel te proclameren.

Laat God jouw leermeester zijn. Hij verlangt er naar dat je de waarheid over Hem en jezelf gelooft en belijdt, dat je overwinningen boekt en in vrijheid leeft. ‘Proclameren’ leert je Gods woord uit te spreken en ervaren dat het levend en krachtig is.

Een doe- en studieboek voor tieners, volwassenen en bidders.

Klik HIER om te bestellen.