Begeleiding

Wil je weten of jij hoogsensitief bent (of je kind)? Wil je jezelf en je hooggevoeligheid beter leren begrijpen? Ben je op zoek naar handvatten om beter om te gaan met overprikkeling? Of misschien heb je wel een heel andere vraag. Het kleine egeltje wil samen met jou op zoek gaan naar antwoorden op deze vragen.

In de sessies wordt o.a. gebruik gemaakt van: praten, doen, uitleg, bewegen, ontspannen. Zeker voor kinderen is het belangrijk om afwisseling aan te bieden. Bij veel innerlijke onrust en/of overprikkeling zullen er rustgevende sensorische activiteiten aangeboden worden.

Anders dan de trainingen die het kleine egeltje aanbiedt, heeft de begeleiding géén vaststaand patroon. Er kan dus specifiek aandacht worden gegeven aan jouw hulpvraag.

Denk bijvoorbeeld aan:
-Moeite met kritiek of mensen die toekijken
-Moeite om je te ontspannen en/of in slaap te vallen
-Moeite met drukte om je heen, bijvoorbeeld in de klas
-Zoveel rekening houden met anderen dat je jezelf vergeet
-Snel zorgen maken
-Moeite met nieuwe, onbekende situaties
-Bang om fouten te maken

Regulerende activiteit

Kinderen
Na een kort eerste contact per telefoon of via de mail, plannen we een intakegesprek. In dit gesprek kun je, als ouder, je vraag en doel verduidelijken. Ook kan ik op basis van dit gesprek kijken of er inderdaad sprake is van hooggevoeligheid, of dat er misschien iets anders speelt (bijvoorbeeld qua prikkelverwerking). Tijdens of na het gesprek plannen we het vervolg. Naast de informatie uit het intakegesprek geven de eerste paar sessies met je kind mij een goed beeld van wie jullie kind is en wat hij/zij nodig heeft. In een oudergesprek dat volgt bespreek ik mijn observaties en kunnen we samen besluiten hoe het traject verder zal verlopen.

Studenten/volwassenen
Na een eerste contact per telefoon of via de mail, plannen we een intakegesprek. We bespreken samen waar je tegenaan loopt en wat je zou willen bereiken. Op basis hiervan plannen we een eerste sessie.

Skype-afspraak of telefonisch consult
Naast begeleiding op locatie, is het mogelijk om een consult aan te vragen via skype of telefoon. Dit kan handig zijn wanneer je niet in de buurt woont, niet in de gelegenheid bent om langs te komen of je als ouder meer informatie naast de training van je kind wilt? U zit hierbij niet vast aan de duur van 60 minuten. Het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen voor 30 of 45 minuten.

Wanneer je (nog) geen traject volgt bij Het kleine egeltje, geldt dat:
– we na de aanvraag kort mailcontact hebben.
– samen een datum afspreken.
– ik naar aanleiding hiervan een factuur opstuur.
– de afspraak ná betaling als definitief wordt gezien.
– ik u bel op het afgesproken tijdstip (via telefoon of skype).

Neem vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier.