Begeleiding

Loopt jullie kind tegen zijn/haar (hoog)gevoeligheid aan? Zijn jullie op zoek naar handvatten om beter om te gaan met momenten van over- of onderprikkeling? Of misschien hebben jullie wel een heel andere vraag. Het kleine egeltje wil samen met jullie op zoek gaan naar antwoorden op deze vragen.

Voor wie?
Kinderen, tieners, ouders

Hoe?
Er wordt gebruik gemaakt van: praten, tekenen, doen, uitleg, bewegen en ontspannen. Zeker bij kinderen is het belangrijk om afwisseling aan te bieden. Dus daar wordt goed op gelet 🙂
Bij veel innerlijke onrust en/of overprikkeling zullen er rustgevende sensorische activiteiten aangeboden worden. Bij onderprikkeling worden juist activerende activiteiten of materialen aangeboden.

Waar kunnen we hulp bij vragen?
Anders dan de modules en trainingen die het kleine egeltje aanbiedt, heeft de begeleiding géén vaststaand patroon. Er kan dus specifiek aandacht worden gegeven aan jouw hulpvraag. Denk bijvoorbeeld aan:

-Is mijn kind/tiener hooggevoelig? Kan dit vastgesteld worden?
-Moeite met nieuwe, onbekende situaties
-Bang om fouten te maken
-Moeite om voor zichzelf op te komen
-Moeite om in slaap te vallen
-Moeite met drukte en prikkels om zich heen, bijvoorbeeld in de klas


Ervaringen
“Marit heeft me heel erg geholpen om mezelf te begrijpen. Ik ben nu minder prikkelbaar en kan goed aan zien komen of ik onder of overprikkeld raak.
Mieke (17 jaar)

“Marit heeft een grote mate van deskundigheid op het gebied van hooggevoeligheid. Daarmee heeft ze onze dochter inzicht kunnen geven. Marit heeft het vertrouwen van onze dochter kunnen winnen, zodat haar begeleiding ook echt effect had.
Het heeft wel even geduurd voordat onze dochter ook praktisch aan de slag ging met de adviezen. Ze moest een drempel over. Door aanhoudend praktische oefeningen te geven en onze dochter een spiegel voor te houden heeft ze haar toch zover gekregen om er echt mee aan de slag te gaan. Dat heeft veel resultaat gehad. Ze heeft nu handvatten en kan nu beter met haar hooggevoeligheid omgaan.” Ouders tienermeisje

Klik hier om meer ervaringen te lezen.


Aanmelden
Via info@hetkleineegeltje.nl kunt u contact opnemen.
Het is ook mogelijk om te bellen: 0628865988.

Klik hier om meer te lezen over de werkwijze.
Klik hier om meer te lezen over hooggevoeligheid.
Klik hier om meer te lezen over hoogbegaafdheid.

Regulerende activiteit