Begeleiding

Wil je weten of jij hoogsensitief bent (of je kind)? Wil je jezelf en je hooggevoeligheid beter leren begrijpen? Ben je op zoek naar handvatten om beter om te gaan met overprikkeling? Of misschien heb je wel een heel andere vraag. Het kleine egeltje wil samen met jou op zoek gaan naar antwoorden op deze vragen.

In de sessies wordt o.a. gebruik gemaakt van: praten, doen, uitleg, bewegen, ontspannen. Zeker voor kinderen is het belangrijk om afwisseling aan te bieden. Bij veel innerlijke onrust en/of overprikkeling zullen er rustgevende sensorische activiteiten aangeboden worden.

Anders dan de trainingen die het kleine egeltje aanbiedt, heeft de begeleiding géén vaststaand patroon. Er kan dus specifiek aandacht worden gegeven aan jouw hulpvraag.

Regulerende activiteit

Kinderen
Na een eerste contact per telefoon of via de mail, plannen we een kennismakingsgesprek van hooguit 30 minuten. In dit gesprek kun je, als ouder, je vraag en doel verduidelijken. Ook zal ik op basis van dit gesprek kijken of er inderdaad sprake is van hooggevoeligheid, of dat er misschien iets anders speelt (bijvoorbeeld qua prikkelverwerking). Tijdens of na het gesprek plannen we drie data: twee data voor twee sessies met je kind en één data voor een tussentijds oudergesprek. Naast de informatie uit het kennismakingsgesprek geven de twee sessies met je kind mij een goed beeld van wie jullie kind is en wat hij/zij nodig heeft. In het oudergesprek dat volgt bespreek ik mijn observaties en en besluiten we samen hoe het traject verder zal verlopen.

Studenten/volwassenen
Na een eerste contact per telefoon of via de mail, plannen we een kennismakingsgesprek van 45 minuten. We bespreken samen waar je tegenaan loopt en wat je zou willen bereiken. Op basis hiervan plannen we een eerste sessie.

Skype-afspraak of telefonisch consult
Naast begeleiding op locatie, is het mogelijk om een consult aan te vragen via skype of telefoon. Dit kan handig zijn wanneer je niet in de buurt woont, niet in de gelegenheid bent om langs te komen of je als ouder meer informatie naast de training van je kind wilt? U zit hierbij niet vast aan de duur van 60 minuten. Het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen voor 30 of 45 minuten.

Wanneer je (nog) geen traject volgt bij Het kleine egeltje, geldt dat:
– we na de aanvraag kort mailcontact hebben.
– samen een datum afspreken.
– ik naar aanleiding hiervan een factuur opstuur.
– de afspraak ná betaling als definitief wordt gezien.
– ik u bel op het afgesproken tijdstip (via telefoon of skype).

Neem vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier.